sven_van_witzenburg

Comfort en welbevinden staan centraal

Sven van Witzenburg van Somfy:

Comfort en welbevinden staan centraal

Met het instellen van de fotografiewedstrijd betreedt Somfy een nieuw terrein. Maar algemeen directeur Sven van Witzenburg ziet duidelijke parallellen tussen de producten die Somfy levert en de fotografiewedstrijd. “Met Somfy Photography Award willen we op een indringende, inspirerende en vooral creatieve manier tot uitdrukking brengen hoe mensen comfort en welbevinden ervaren”, aldus Van Witzenburg. “Met de geavanceerde techniek van Somfy kunnen licht en warmte in gebouwen worden gedoseerd en gecontroleerd. Alles met als doel om comfort en welbevinden te laten ervaren bij de mensen die van onze producten gebruik maken.”

Wie in grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen of scholen komt, herkent het wel. Zonder dat er ogenschijnlijk aanleiding voor is, schuiven de zonweringen naar beneden. Wie het door heeft, ervaart dat vlak voordat de schermen zakken, de zon feller is gaan schijnen. “Of dat de zonneschermen automatisch weer omhooggaan op het moment dat het weer betrekt”, stelt Van Witzenburg. “De sensoren in onze apparatuur reguleren dit, volautomatisch.” Wie zelf de apparatuur wil bedienen, kan dat natuurlijk ook doen.

Nieuwsgierig
De expositie op Utrecht Centraal met het werk van de tien genomineerden voor de Somfy Photography Award is voor Van Witzenburg iets om reikhalzend naar uit te kijken. “De vrije opdracht die de fotografen hebben gekregen binnen het thema My Space, My Place maakt mij nieuwsgierig. De genomineerden zijn door een vakkundige commissie geselecteerd.  De kwaliteit van deze mensen is al bijna een garantie voor uitstekend werk”, vindt Van Witzenburg.

Prachtig podium
Nu het de organisatie van Somfy Photography Award is gelukt een internationaal en hoogwaardig gezelschap bereid te vinden in de jury van de nieuwe fotografieprijs plaats te nemen, is Van Witzenburg nog meer overtuigd van het hoge niveau op de expositie. “Het werk dat op Utrecht Centraal vanaf 9 januari wordt geëxposeerd, zal verrassend zijn, daarvan ben ik overtuigd. Voor de deelnemende fotografen is de grote hal bovendien een prachtig podium.  Ze kunnen op deze razend drukke locatie eigen werk laten zien aan een breed publiek.”

Comfort, welbevinden en duurzaamheid
Somfy is een beursgenoteerde onderneming met eigen vestigingen in meer dan vijftig landen waar zij een scala aan geautomatiseerde en geavanceerde producten ontwikkelt, produceert, levert en in eigen beheer in bedrijf stelt. De techniek wordt toegepast in de utiliteitsbouw, maar ook in woningen. “Met onze producten zorgen we er voor dat licht en warmte in gebouwen worden gedoseerd en gecontroleerd. Dat heeft als doel om comfort en welbevinden te laten ervaren.” Bewezen is dat mensen zich plezieriger en comfortabeler voelen in een gebouw dat met dergelijke technieken is uitgerust. “Hun arbeidsvreugde is groter, men is productiever, voelt zich gezonder, het ziekteverzuim neemt af en men kan zich beter concentreren”, zegt Sven van Witzenburg. “Dat heeft zo ook zijn positieve weerslag op werknemers, scholieren en studenten, patiënten en andere mensen die voor korte of langere tijd in die gebouwen verblijven.” Alles bij elkaar genomen biedt Somfy dus comfort, welbevinden en duurzaamheid. Deze fysieke, emotionele en mentale waarden zijn fundamenteel in de Maslowpiramide, de theorie waarin de behoeften van consumenten verklaard kunnen worden.

Artistieke vrijheid
Van Witzenburg is zich er van bewust dat de foto’s die worden geëxposeerd, mogelijk juist het tegengestelde van comfort en welbevinden laten zien. “Dat is de artistieke vrijheid van de kunstenaar en die juich ik van harte toe. Ik ben juist benieuwd naar de creativiteit van de individuele fotografen”, benadrukt hij. “Het belooft hoe dan ook een bijzondere foto expositie te worden op Utrecht Centraal.”

Somfy.nl