Samenstelling jury Somfy Photography Award bekend

Persbericht

Utrecht, 6 december 2017

Samenstelling jury Somfy Photography Award bekend

Internationaal gezelschap kiest winnaars fotografieprijs

In Utrecht is de samenstelling bekendgemaakt van de jury die begin januari de eerste en tweede prijswinnaar van de Somfy Photography Award gaat kiezen. Het is de organisatie gelukt een internationaal en hoogwaardig gezelschap bereid te vinden in de jury van de nieuwe fotografieprijs plaats te nemen.

De jury komt onder voorzitterschap te staan van Frits Gierstberg, curator en hoofd tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum. Verder treedt tot de jury toe dr. Ludger Derenthal, directeur van het Fotografie Museum Berlin, waarin onder meer het werk van Helmut Newton is ondergebracht. Ook Paul Kooiker, docent aan de Rietveld Academie en fotograaf met een internationale reputatie, maakt deel uit van de jury. Eveneens bereid gevonden om voor de Somfy Photography Award te jureren is Ann-Christin Bertrand, curator van het internationaal beeldbepalende fotomuseum CO-Berlin. Tot slot wordt ook  de wereldwijd opererende Nederlandse fotografe Dana Lixenberg lid van de SPA-jury.

De jury kiest uit de tien genomineerde fotografen die eerder uit een grote groep aanmeldingen werden geselecteerd, de eerste en tweede prijswinnaar. De tien deelnemers exposeren hun werk vanaf  9 januari 2018 in de grote hal van Utrecht Centraal. Somfy Photography Award is een volledig nieuwe fotografieprijs in Nederland. Binnen het thema ‘My Space, My Place’ brengen deze professionele fotografen hun geselecteerde projectvoorstellen in beeld. Daarvoor kregen zij een budget voor productie, onderzoek en realisatie. De winnaar van de nieuwe fotografieprijs ontvangt € 10.000,-, de nummer twee krijgt € 2.500,-.

De volgende tien fotografen zijn genomineerd voor de Somfy Photography Award:

SUSHILLA KOUWENDAAN PAANSVERENA BLOKMARLEEN SLEEUWITS – STEPHAN KEPPEL – THOMAS KUIJPERSSANNE VAN DEN ELZEN – MARICA KOLCHEVA – JAAP SCHEEREN – ALEXANDRA HUNTS

Thema fotografisch verbeelden
De fotografieprijs is ingesteld door Somfy. Met Somfy Photography Award wil deze internationaal opererende onderneming op een indringende, inspirerende en vooral creatieve manier haar bijdrage aan comfort en welbevinden van mensen tot uitdrukking brengen. De fotografieprijs biedt professionele fotografen de gelegenheid om op basis van hun projectvoorstel het specifieke thema ‘My Space, My Place’ fotografisch te verbeelden.

Over Somfy
Somfy is een beursgenoteerde onderneming met vestigingen in meer dan vijftig landen. Door de geavanceerde techniek van Somfy kunnen licht en warmte in gebouwen worden gedoseerd en gecontroleerd. Deze techniek wordt met name toegepast in publieke gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en universiteiten, kantoren, fabrieken, stations en luchthavens.

Noot voor de pers: De officiële opening van de tentoonstelling is op maandag 8 januari. Voor nadere informatie kunnen journalisten contact opnemen met Marcel Paapst via 06 22 79 55 69 / paapst@paapstvandam.nl. Kijk ook op www.somfyphotographyaward.com.