Selectiecommissie Somfy Photography Award maakt nominaties bekend

Persbericht

Utrecht, 27 oktober 2017

Selectiecommissie Somfy Photography Award maakt nominaties bekend

Tien fotografen exposeren op Utrecht Centraal

De fotografen die zijn genomineerd voor Somfy Photography Award zijn bekend. Uit een grote groep aanmeldingen zijn tien fotografen geselecteerd. Zij gaan hun werk exposeren vanaf  9 januari 2018 in de grote hal van Utrecht Centraal. Somfy Photography Award is een volledig nieuwe fotografieprijs in Nederland. Binnen het thema ‘My Space, My Place’ gaan deze professionele fotografen hun inspirerende projectvoorstellen in de komende periode in beeld brengen.

Een deskundige selectiecommissie heeft een keuze gemaakt uit een groot aantal aanmeldingen. Deze commissie stond onder leiding van Marcel Feil, artistiek adjunct-directeur van fotografiemuseum FOAM. De tien geselecteerde fotografen krijgen de mogelijkheid hun projectvoorstel daadwerkelijk uit te voeren. Naast een productiebudget is een bedrag van € 1.000,- beschikbaar gesteld voor onderzoek en de realisatie. Marcel Feil verzorgt de inhoudelijke en technische begeleiding die leidt naar de uiteindelijke expositie vanaf 9 januari 2018 op de eerste etage van de stationshal van Utrecht Centraal. In totaal zijn er tien deelnemers aan de Somfy Photography Award 2018. Eén daarvan doet mee met een zogenoemde  ‘wildcard’ en is gekozen door de organisatie van de Award, de overige negen deelnemers zijn op basis van hun inzendingen geselecteerd door de selectiecommissie.  De winnaar van de nieuwe fotografieprijs ontvangt € 10.000,-, de nummer twee krijgt € 2.500,-.

De volgende tien fotografen zijn genomineerd voor de Somfy Photography Award:

SUSHILLA KOUWEN (www.sushilla.info)
DAAN PAANS  (www.daanpaans.com)
VERENA BLOK (www.verenablok.com)
MARLEEN SLEEUWITS (www.marleensleeuwits.nl)
STEPHAN KEPPEL (www.stephankeppel.com)
HOMAS KUIJPERS (www.thomk.nl)
SANNE VAN DEN ELZEN (www.sannevandenelzen.nl)
MARICA KOLCHEVA (www.maricakolcheva.com)
JAAP SCHEEREN (www.jaapscheeren.nl)
ALEXANDRA HUNTS (www.alexandrahunts.com)

Thema fotografisch verbeelden
De fotografieprijs is ingesteld door Somfy. Met Somfy Photography Award wil deze internationaal opererende onderneming op een indringende, inspirerende en vooral creatieve manier haar bijdrage aan comfort en welbevinden van mensen tot uitdrukking brengen. De fotografieprijs biedt professionele fotografen de gelegenheid om op basis van hun projectvoorstel het specifieke thema ‘My Space, My Place’ fotografisch te verbeelden.

Over Somfy
Somfy is een beursgenoteerde onderneming met vestigingen in meer dan vijftig landen. Door de geavanceerde techniek van Somfy kunnen licht en warmte in gebouwen worden gedoseerd en gecontroleerd. Deze techniek wordt met name toegepast in publieke gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en universiteiten, kantoren, fabrieken, stations en luchthavens.

#einde persbericht

Noot voor de pers: Voor nadere informatie kunnen journalisten contact opnemen met Marcel Paapst via 06 22 79 55 69 / paapst@paapstvandam.nl. Kijk ook op www.somfyphotographyaward.com