Somfy initiator nieuwe fotowedstrijd met thema ‘My Space, My Place’

Somfy Photography Award Persbeeld

Persbericht

Utrecht, 28 september 2017

Somfy initiator nieuwe fotowedstrijd met thema ‘My Space, My Place’

Fotografieprijs met expositie op Utrecht Centraal Station

Somfy Photography Award is een volledig nieuwe fotografieprijs in Nederland. Binnen het thema ‘My Space, My Place’ zijn professionele fotografen uitgenodigd om inspirerende en uitvoerbare projectvoorstellen in te zenden en deel te nemen aan Somfy Photography Award 2018. Tien genomineerden exposeren in januari 2018 hun werk op een tentoonstelling in de hal van het Centraal Station in Utrecht. De winnaar van deze nieuwe fotografieprijs ontvangt € 10.000,-, de nummer twee krijgt € 2.500,-.

Thema fotografisch verbeelden
De fotografieprijs is ingesteld door Somfy. Met Somfy Photography Award wil deze internationaal opererende onderneming op een indringende, inspirerende en vooral creatieve manier haar bijdrage aan comfort en welbevinden van mensen tot uitdrukking brengen. De fotografieprijs biedt professionele fotografen de gelegenheid om op basis van hun projectvoorstel het specifieke thema ‘My Space, My Place’ fotografisch te verbeelden. De uiterste aanleverdatum is 10 oktober 2017. Dit voorstel wordt samen met aangeleverd documentatiemateriaal beoordeeld door een kundige commissie die tien deelnemers selecteert. Deze deelnemers worden begeleid bij de uitvoering van de voorstellen die resulteren in een tentoonstelling op de eerste etage van de grote hal van station Utrecht Centraal. Een internationale jury beoordeelt het werk op deze tentoonstelling en kiest een eerste en tweede prijswinnaar.

De selectiecommissie voor Somfy Photography Award staat onder leiding van Marcel Feil, artistiek adjunct-directeur van fotografiemuseum FOAM. Via de website www.somfyphotographyaward.com kunnen fotografen zich inschrijven voor deze fotoprijs.

Over Somfy
Somfy is een beursgenoteerde onderneming met vestigingen in meer dan vijftig landen. Door de geavanceerde techniek van Somfy kunnen licht en warmte in gebouwen worden gedoseerd en gecontroleerd. Deze techniek wordt met name toegepast in publieke gebouwen zoals ziekenhuizen, scholen en universiteiten, kantoren, fabrieken, stations en luchthavens.

#einde persbericht

Noot voor de pers: Voor nadere informatie kunnen journalisten contact opnemen met Marcel Paapst via 06 22 79 55 69 / paapst@paapstvandam.nl. Kijk ook op- www.somfyphotographyaward.com.